Bashkim Saliasi:Poezi

Bashkim Saliasi

HARMONI

Sa i lumtur ndihem,

popullin me krenari.

Katër besime kemi,

Jetojmë në  harmoni,

 

Tërë festat i festojmë,

Jemi lidhur me krushqi,

Mysliman e ortodoks,

Katolik e bektashi.

 

Bashkë në punë,

E bashkë në shkollë,

Jetojmë në Shqipëri,

S’kemi ndarje krahinore,

Jemi popull, iliri.

 

 SHQIPTARË

 

Shqiptarë dhe dardan,

Popull, i vjetër pagan,

Hiqni dorë nga turqizmat,

Jemi më të vjetërit në ballkan..

TIRANË 02.01.20233