Blerta Tmava Veselaj: Poezi

Blerta Tmava Veselaj

Një taksi 

Nga vendi i krimit që të largohem

Aty ku vrava krenarinë

Aty ku lash jetën time

Më gjeni ju lutem një taksi

 

Sa më larg të më dergoj 

Në destinacion të pacaktuar

Atje ku nuk njoh më veten

Një taksi për te huaj.

 

Nga kjo botë sa më larg

Sa më larg nga të gjithë

Atje ku ka njerëz të pa vrarë

Apo ndoshta ku s'ka njeri

 

Atje ku dhe emrin e harron

Ku dhimbja mbetet vetëm fjalë

Ku dashuria mbretëron

Një taksi ju lutem shumë.

Image
X