Hidajete Hasani: Poezi

Hidajete Hasani

Ti dhe hëna

Kjo natë vjeshte

Hapi shtigje të reja,

Nga mungesa jote,

Dola fushës kuturu!

Ti shëndrit sonte,

Udhët e mija.

Hëna duket aty këtu,

Si hëna e plotë

Që shkrihet në ujë,

E bukur joshëse

Si ëndërrat e mija.

Mendimet vin si retë

Dhe ti gjithnjë je aty

Më shumë se hëna.

Sonte ti ndriqon në shpirtin tim

Nata ecë ngadale

Tretë cdo gjë.

Këtë natë vjeshte

Gjethet e thata bien

Një nga një. ’

Hëna plot nur

Fal një mesazh:

Ëndërro se përëndim

Nuk do ketë kurrë jo jo.