Jadranka Trogrlić, Karlovac, Croatia 

Jadranka Trogrlić 

Karlovac, Croatia 

GJURMË NË RËRË

E shikoja me lot në sy

ndërsa largohesh,

por dije,

nuk kam mbaruar akoma,

unë nuk mund t'ju fal

se mbeta e mallkuar dhe vetëm,

sepse netët e errëta

dhe të gjata janë pas jush.

Ai mall i fortë për ju

Më transformoj në poet,

ku duart më dridhen,

dhe nervat e mia janë në prag të thyrjes.

Po mundohem të të kthej

me laps në jetën time,

unë dua të të ringjall në vargjet e mia,

edhe pse e ndjej se si në mes botës rreth meje

shtrihet një vetmi e madhe.

Nuk e keni idenë

se gjysma ime ka ngelur me ty

dhe se unë jam akoma vetëm

një ëndërrimtar në errësirë i cili ende të do,

që jeton në kujtime

kur më puthe në rërë nën tingujt e valëve blu.

Si kujtim të lë ëndrrat e mia,

shëtitjet tona në rërë

që fshihë gjurmët e këmbëve tona të zbathura.

TRAGOVI U PIJESKU 

Sa suzama u očima gledala sam 

kako odlaziš, ali znaj, nisam te još 

preboljela, ne mogu da ti oprostim 

to što sam ostala prokleta i sama, jer

iza tebe su ostale tamne i duge noći.

Ta silna čežnja za tobom pretvara 

me u pjesnika, ruke mi drhte, 

a nervi su mi na ivici sloma.

Pokušavam te vratiti olovkom u 

svoj svijet, želim te oživjeti u 

mojim stihovima, iako osjećam 

kako se usred svijeta oko mene 

prostire velika samoća.

Ti i ne slutiš da je pola mene

ostalo s tobom, a ja sam i dalje

samo jedan sanjar u tami što 

još te voli, koji živi od sjećanja 

kada si me ljubio na pješčanom 

žalu uz šumove modrih valova.

Za sjećanje ti ostavljam svoje snove,

naše šetnje po pjesku koji krije

tragove naših bosih nogu.

SLOMLJENA KRILA 

Noć prepuna zvijezda 

a oblaci kruže nebom.

Sama u toj tihoj mjesečini, 

ležim pod vedrim nebom i 

osluškujem otkucaje svog srca.

Tebe više nema i u sebi 

osjećam samo tugu, 

ali opet imam želju

napisati stihove o tebi, 

o našoj tužnoj ljubavi,

ali neznam što da pišem 

a da me duša ne boli. 

Zauvijek se pamti ljubav

a ja sada osjećam samo 

bolnu ranu, kao nož u srcu.

Prolaze dani, mjeseci, godine,

sve je već daleko iza nas, 

i ti si kao blijeda slika 

koje se jedva sjećam. 

Samo ne mogu još letjeti 

jer si mi slomio krila, 

ne mogu više pjevati 

niti plakati, ti si ukrao

osmijeh sa mog lica,

ja više nisam ono 

što sam nekad bila ali 

zarast će rana i moja krila.

FLATRAT TE THYERA

Një natë plot yje

Ku retë qarkullojnë qiellin.

E vetme në atë dritë të heshtur të hënës,

Shtrihem nën qiellin e kthjellët

dhe dëgjoj rrahjet e zemrës.

Ti nuk je tutje në mua

ndjej vetëm trishtim

por ende kam dëshirë të shkruaj vargje për ty

për dashurinë tonë të trishtuar,

por nuk di cfare te shkruaj

sepse shpirti më dhemb

dashuria kujtiohet deri në amshim

por tani unë ndjej vetëm një plagë dhimbshurie,

si një thikë në zemër.

Ditët kalojnë, muajt, vitet,

gjithçka tashma kemi lënë pas,

dhe ti je si një foto e zbehtë

sa mezi të mbaj mend.

SAMO ME VOLI 

S tobom se budim na krilima zore, 

naša je ljubav kao duboko more.

Ljubav je naša strasna,

velika kao milijun svemira,

tako nježna i tiha bez nemira. 

S tobom je meni ljepši svaki dan, 

kad si mi u snovima, slađi mi je san.

Kradom si ušao u srce moje i

sada smo sretni nas dvoje. 

Toliko te volim da mi na tebe

mirišu sva moja jutra, a 

kada te ljubim, ne mislim na sutra.

Jedino ti znaš da me voliš i 

što mi treba, volim tvoj topli 

osmijeh i tvoju ljubav do neba.

Jer ti me voliš na više načina, 

zato je tvoja ljubav tako drugačija. 

Ti imaš moju ljubav i ne moraš

za mene da se boriš, samo 

nastavi i dalje da me silno voliš. 

Jedino ti možeš ljubav da mi daš, 

i zato te toliko volim, 

ali ti to već dobro znaš.

Zato čuvaj ove stihove moje,

jer su oni pisani samo za tebe, i

da te podsjećaju zauvijek na mene.

A moja duša će vječno da gori, 

jer ja sam samo nježna žena 

koja te i dalje neizmjerno voli.

VETËM ME DUAJ

Unë zgjohem me ty në krahët e agimit,

dashuria jonë është si një det i thellë.

Dashuria jonë është pasionante,

e madhe sa një milion universe,

sa e butë dhe e qetë pa shqetësim.

Çdo ditë është më e bukur me ty,

kur je në ëndrrat e mia,

gjumi është më i ëmbël.

Ti vodhe zemrën time

dhe tani te dy jemi te lumtur.

Të dua aq shumë

sa në ty nuhasin të gjitha mëngjeset e mia,

e kur të puth,

nuk mendoj për të nesërmen.

Vetëm ti di të më duash dhe cka dua

ngrohtësinë e buzëqeshjes suaj

dhe dashurinë tuaj qiellore.

Sepse ti më do në më shumë se njëmij mënyra,

kjo është arsyeja pse dashuria jote është kaq e ndryshme.

Ti ke dashurinë time

nuk ke pse të luftosh për te

por vazhdo te më duash shumë e më shumë¨.

Image
2