Nga Blertë Tmava Veselaj: Poezi

 

Nga Blertë Tmava Veselaj

NJË VARG

NJË TRËNDAFIL

Sonte qielli hapi portat e kaltërsisë

Retë e errëta ngadal largohen

Si vargjet nën dritën e qiriut naimian

Trëndafilave ju fal jetë gjelbërimi i natyrës

 

Si tingujt e ëmbël në orkestër pranë më rrinë

Plot harmoni padyshim m'i sjellin jetës

Një.varg shkruhet nga dora e mendjes sime

Një trëndafil ma sjell pranverën në kopshtin tim

 

Dhe kur vargjet të jenë vargëzuar si kryefjalë shpirti

Shoh trëndafilat duke vallëzuar si valë deti

Sa shumë.kurora ata formojnë vargut tim

Si poezitë që poetin frymëzojnë për dashurinë

 

Një.varg shkruan poeti me perlën e penës

Një.trendafil dhuron natyra me forcën e hyjnive

Sa ëmbël bëhet dueti në notat që i sjell perëndia

Dashuria dhe natyra bëhen shpirti i vargjeve të mia.

 

KUSH TA DI DHEMBJEN

-Dhemjen ta di veç hëna dhe dielli

Mbeti njollë në shpirtin tim

Ndonëse askush nuk e sheh

Të.tjerët nuk ta njohin dhembjen

Nëse për veten nuk e ndiejnë

 

Mua dhembja më la shenjë

Në shumë mënyra u shpalos

Askush nuk provoi këpucët e mia

Nuk kanë si dhembjen për të ma njohë

 

Po pse duhet ta shpjegojë

Se çka ndiej në zemrën time

Kur askush nuk të kupton

U dukesh shfaqje plotë trillime

 

Madje as ata që të mbajnë dorën

Zemrën nuk ta shohin dot

Ndoshta kuptojnë Hëna e Dielli

Ata nuk jetojnë në Tokë

 

Do të ecë si edhe dje

Me buzëqeshje në fytyrë

Pa dhënë shpjegime për vetën time

Kjo është rruga më e mirë.

 

ZOTI NA DO

Hapat tu i ndiej në ajër

Ti vjen si puhizë e lehtë

Teksa qepallat m`i rëndon gjumi

Ti vjen dhe më puthë shpejtë

 

Nuk dua të shkosh aq shpejtë

Në puthjen tënde dua të fle

Të mos zgjohem kohë të gjatë

Deri sa ndjenja të marrë flakë

 

Kështu gjumi më thellon

Natën me ty në ëndërra e kaloj

Kur vjen mëngjesi prapë je ti

Me shpejtësinë e dritës një puthje më zgjon

 

Ti je në ajër dhe kudo më rrethon

Nga ti nuk largohem për asnjë sekond

Unë jam me ty dhe kur më mërzit

Dhe atëherë kur pritje rëndon do ditë

 

Dhe unë prapë e pres puhizën e hesht

Të më përshkojë flokë mbrëmje e mëngjes

Freskinë e saj në zemër e ndiej

Vetëm tek ti dashurinë zbërthej.

Image
X