Poezi nga Xhevahir Cirongu

Poezi nga Xhevahir Cirongu

    Lot mbi valë

Mbi atë gur një flutur ndaloi

Dhe lotin derdhi për mbi valë,

Sërisht   lulet e liqenit u vyshkën

Kujtimet  filluan të flisnin me radhë.

 

U thashë të më takonin nënën

Merreni  me vete lotin atje mbi valë,

Sepse kështu do shuajmë sado pak mallin

Kur të pijë lotin, për mua putheni në ballë.

 

Lot mbi valë

(Ja kushtoj të shtrenjtës nënës time me rastin e një vjetorit të ndarjes nga jeta dt 4 Tetor 2018 )

 

Mbi atë gur një flutur ndaloi

Dhe lotin derdhi për mbi valë,

Sërisht   lulet e liqenit u vyshkën

Kujtimet  filluan të flisnin me radhë.

 

U thashë të më takonin nënën

Merreni  me vete lotin atje mbi valë,

Sepse kështu do shuajmë sado pak mallin

Kur të pijë lotin, për mua putheni në ballë.