Xhevrije Kurteshi Nimani:Poezi

Xhevrije Kurteshi Nimani

AMBASADORE KOMBI

(KRENARI SHQIPTARE)

E bukura shqiptare

Punëtore dhe krenare,

Je racë e bukurisë

Dhe e dashurisë.

 

Ansnjëherë su përkule

Dhe pse erëra t‘forta të trazuan,

Ti qëndrove gjithëmonë e fortë

Dhe për këtë je e adhuruar.

 

Lëshove rrënjë atje ku je

Ngase nga tuajat je shkëputur,

Me shumë mund e vendosmëri

Në ambasadore kombi je shëndrruar.

 

Je e lumtur për vetveten

Me karakterin tënd të çelikt,

Arrite të bëhesh dhe një shembull

Për fëmijët dhe atdheun tënd plot dritë.

 

Me punën tënde të palodhur

Veten dhe kombin ke lartësuar!

 

 

Image
e