Zylfie Gërvalla:Poezi

Zylfije Gërvalla

Nuk e di  

 Nuk e di edhe sa gjatë kam për të shkruar,

Sa do t'më punojë truri, as mendja s'e di!

Dhe nëse nuk shkruaj një ditë kam për t'pushuar,

Zemra e ime do të rrah vetëm për ty, Dardani!

Nuk e di për sa kohë, shikimin e zotëroj,

Shpejtë dhe shikimi vjen duke mu dobësuar,

Në zemër të mbaj dhe kurr s'të harroj,

Vendlindja e ime, ti, djep i bekuar!

Nuk e di edhe sa këngë për ty, do të këndoj

Ndoshta edhe zëri një ditë ka për t'më ikur,

Por në vargun tim gjithmonë do t'mbretërojë,

Prishtina e ime, qyteti, ku unë jam rritur.

Dhe një ditë së shkruari, kam për të pushuar,

Drita dhe zëri kanë për t'më munguar,

Por në shpirtin tim,do t'mbetesh përjetë,

Prishtina e ime, ti, trëndafil me fletë.

Me vargje për atdhe, mbase e kam tepruar,

Nganjëherë me mallë edhe kam lotuar,

Besoj që vargu im, askënd s'e ka vrarë,

Është qëndisur me safirë, dhe gurë margaritar!