Zylfije Gërvalla:Poezi

Zylfije Gërvalla

Kur qeshë Elisa

Kur buzëqeshë Elisa

Qeshin gjithë fatosat

Buzëqeshë edhe dielli

Me rreze të ngrohta

 

Një buzëqeshje e ëmbël

Del nga gojë e sajë

Ka dhembët inxhi

Ëngjellushë e rrallë.

 

Kur buzëqeshë Elisa

Buzëqeshë edhe gjyshja

Ëmbë qeshë dhe Enya

N`kopsht vjen dallëndyshja.

 

Ëmbël si sheqerka

Apo mjaltë në hoje

Është gëzimi i shtëpisë

Flutur pranverore.