poezi

Petrit Malushi:Poezi

Nga  Petrit  Malushi                                                                                                                      

Tri   dëshira !                                                                                                       

... në fëmijëri

 

Të kalonim një vit e të dukeshim për dy,

Ose të kalonim dy e të dukeshim për tre.

Që të na shikonin me tjetër sy,

Më të rritur të dukeshim ne.

 

... në rini

Lavdije Karrtametaj Zalli:Poezi

Lavdije Karrtametaj Zalli

VETËM NË PREHRIN TËND

Të thirra sot, malli më kishte marr,
Për ta dëgjuar zërin tënd shpirti kërkonte,
Të thirra se zemra po me dilte nga krahërori.
Vetëm prehri yt, mund ta shëronte.

Të thirra me një frymë se shpirti nuk po gjen qetësi,
Për ta ndjerë dorën tënde mbi kokën time ,
Nga ky malli që keq më është ngatërruar në shpirt.
Të thirra se vetëm nga dora jote, mund të gjej shpëtim.

Kadri Tarelli: POezi

Isuf Veseli

Poezi

 

Isuf Veseli, nga Demajt oxhak,

Burrë i besës, s’vritet për gjak.

Në Dardani, në vend trimërie.

Kuvend e pushkë, ç’i kanë hije.

 

Mua ma thonë, Isuf Veseli,

S’duroj shkaun, të na shkeli,

S’duroj serb e malazez,

Naxhije Kiqina: Poezi

Naxhije Kiqina

BUZËQESH 

Buzëqesh mos ngurro 

Buzëqesh nëse jetën do, 

Buzëqesh sa të jetë jeta 

Kështu jetohet e vërteta. 

O njeri përse veten pikëllon 

Ç'merr nga kjo botë kur shkon, 

O njeri përse lakmon 

Përse vehten e maltreton. 

Jeto çdo ditë si e fundit 

Ngase fundit nuk i dihet, 

Jeto me plotë dashuri 

BEDRI ALIMEHMETI: Poezi

BEDRI ALIMEHMETI

E TILLE

Mbi të gjitha
tek ti,
pëlqeva thjeshtësinë.
Ndaj të dashurova
thjesht,
me gjithë fuqi.
E tillë
kishe mbetur.
Dhe e tillë mbetsh,
gjithnji.
Thjeshtësisht
e thjeshtë
në përjetësi.

NE "LEMZA" BAR

Kadri Tarelli: POezi

Kadri Tarelli shkruan:

MOS E THYEJ VARGUN, POET!

Mos e thyej vargun, të lutem poet!

Poezia, nuk është lojë.

Në do të mbretërosh si mbret,

Lere fjalën, të këndojë!

 

Pse e thyen vargun, të lutem poet!

Lëre burimin të shkojë.

Gurgullon në udhën e vet,

Dashuri në zemër të zgjojë.

 

Mos lëndo vargun, të lutem poet!

Pse e bën atë të vuaj?

A e ndjen dhimbjen, si kërcet,

Sikur shkel në dhe të huaj?

 

Fjala nuk ka faj, të lutem poet!