Prozë

Ndue Lazri:Tregim

Ndue Lazri

                                      ZANA  E  KROJEVE

                        (Vajza që vrau pashanë turk)

                                      -Tregim-

Kadri Tarell: Skicë

Kadri Tarelli shkruan:

PAZAR i SHPIRTIT

Kishte pak kohë që kishin përfunduar zgjedhjet për kryetar komune, ku u votua sipas dëshirës dhe oreksit, për të zgjedhur më të mirin e katundit dhe të katundarëve.

Prozë

                                                 O, UNË E PUNOJË, POR DROJË SE NUK NA VYEN!

Nga Sokol DEMAKU

E po kështu qenka, edhe me qenë më  shumë dije nuk po bëjka.

Po dilkan telashe, e qebesa edhe njerëzit nuk po të besojkan aq, se janë mësuar me shumë me të paditur se me ata të cilët din apo mundohen të din dicka.