Ndue Lazri:Tregim

Ndue Lazri

                                      ZANA  E  KROJEVE

                        (Vajza që vrau pashanë turk)

                                      -Tregim-

Kadri Tarell: Skicë

Kadri Tarelli shkruan:

PAZAR i SHPIRTIT

Kishte pak kohë që kishin përfunduar zgjedhjet për kryetar komune, ku u votua sipas dëshirës dhe oreksit, për të zgjedhur më të mirin e katundit dhe të katundarëve.

Bashkim Saliasi:Poezi

Bashkim Saliasi

LULJA JONË PLOT MIRËSI!

Për Ty Aura mendova

Disa vargje të kushtova.

Gjyshi Baçi, kur thërret

Zemra ime bëhet mbret.

 

Je e vogël, lozonjare

Gojëmbël dhe bujare.

Mbesa ime, zanë trime

Je diamant me shkëlqime.

 

Kur na del në telefon

Zemra jonë na gufon.

Je thesar, je flori

Mjalt i mjaltit, s’ka si Ti.

 

Me zërin tënd si kanarinë

E mbushë gjithë shtëpinë.

E ndriçon, i jep dritë

Nexha Reçica:Poezi

Nexha Reçica

Ëndërrat

Ëndërrat mbyllen në mendime

Qëndisen me hënë e me yje,

Lëshohen të ecin

Skaj detit

Në fushë vrapojnë të lira!

 

Në liri frymojnë

Atëherë kur mendon

Se atë që e do,e robëron

E bën pēr vete

E mbyll në burgun tënd!

 

E kur të mishërohesh me të

Ndjehesh se ke fituar betejën,

Edhe kur papritur e humb

Çelēsin e saj 

Assesi nuk e dorëzon!