Sokol Demaku : Ditët e letërsisë suedeze në Maqedonin e Veriut

Sokol Demaku

    Ditët e letërsisë suedeze në Maqedonin e Veriut

     Në kuadër të projektit ”Java e letërsisë suedeze në Maqedonin e  Veriut” për dy ditë me radhë u mbajtën ditët e letësisë suedeze në Shkup të Republikës së Maqedonisë së Veriut në organizmin të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” nga qyteti Borås i Suedisë dhe në bashkëpunim me Shtëpinë botuese ”Shkupi” nga Shkupi.

Gabrila Mujaj: Mbi romanin " Çou Rexho-Çou Djalo", të autorit, Sokol Demaku!

Gabrila Mujaj

Mbi romanin " Çou Rexho-Çou Djalo", të autorit, Sokol Demaku!

"Pra, vrasësi i vërtetë i Rexhës ishte axha i tij e jo kali, siç është folur, përfolur dhe kënduar kënga folklorike për plot një shekull e disa dekada".

Romani " Çou Rexho-Çou Djalo", bën fjalë për historinë e Rexhës, djalin e Shahes dhe Feratit, të cilin thuhet ndër gojëdhëna e këngë folklorike që e vrau kali ditën e dasmës.

MA.SC. FATMIR HALIMI: Doli  nga botimi romani "Hani me dy porta" i shkrimtarit te mirenjohur Kristaq Turtulli

 Doli  nga botimi romani "Hani me dy porta" i shkrimtarit te mirenjohur Kristaq Turtulli

MA.SC. FATMIR HALIMI

VËSHTRIM PËR ROMANIN ‘HANI ME DY PORTA’ TË SHKRIMTARIT KRISTAQ TURTULLIT

Kristaq Turtulli është autor i më shumë se 30 romaneve i botuar në Shqipëri, i përkthyer në gjuhën angleze dhe i botuar në Amerikë e Kanada, ku edhe jeton dhe vepron nga atje.