lajme

Informim

Styrelsen till AKC Migjeni i Borås har tagit beslutet att skjuta upp IX Borås Internationella Poesifestivalen ”Sofra poetioke Borås 2020” till maj 2020 då fler har hoppat av och vi inte ser att vi kan genomföra Poesifestivalen på ett bra sätt under rådande omständigheter.

Vi vill tacka all som bidragit med ett fantastiska dikter och hoppas verkligen att vi får tillfälle att ses till en hejdundrande Poesifestival ”Sofra popetike Borås 2020” i maj 2020 i Borås i Sverige!

Vi ber om ursäkt för detta

FESTIVALI NDERKOMBËTAR i POEZISË në Borås ”SOFRA POETIKE 2020”

INTERNATIONELLA POESIFESTIVALEN I BORÅS ”SOFRA POETIKE 2020”

(Poesibordet 2020)

ALBANSKT KULTURCENTER ”MIGJENI” I BORÅS, STADSBIBLIOTEKEN I BORÅS och UNGDOMS CENTER ”ALBKOS” I HÄSLEHOLM

O R G A N I S E R A R

NIONDE POESIFESTIVALEN I BORÅS

”SOFRA POETIKE 2020”

TID: LÖRDAG, DEN 28.03.2020 KL. 11.00.

PLATS: STADSBIBLIOTEKEN I BORÅS    

”E KUJTOJMË MIGJENIN”

QKSH ”Migjeni” në Borås, organizon takim poetiko-letrar me temë:

”E KUJTOJMË MIGJENIN”

TAKIMI DO TË M BAHET ME:Biblioteka e qyetit Borås

VENDI E KOHA: 12 tetor 2019 ora 11;00

DO TË JENË DY REFERUES:

NJË NË GJUHËN SHQIPE,

TJETRI NË GJUHËN SUEDEZE

NË BORÅS TË SUEDISË SOT SHTROHET ”SOFRA POETIKE 2019” ME POEZI NË TETË GJUHË TË KOMBEVE TË NDRYSHME

NË BORÅS TË SUEDISË SOT SHTROHET ”SOFRA POETIKE 2019” ME POEZI NË TETË GJUHË TË KOMBEVE TË NDRYSHME

Në kuadër të punës së Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” në aytetin Borås të Mbretërisë së Bashkuar suedeze ka vite që me shumë sukses funknsionon kjo Qendër kulturore e cila në mënyrë madhështore prezenton Gjuhën, kulturën dhe traditën shqiptare në Skandinavi dhe më gjërë.

Prezentim libri

Me 20.04.2018 ne ora 18.00 në Pallatin e literaturës në Göteborg, Rr. Heurlins plats 1. bëhet prezentimi i tetë (8) romaneve në gjuhën suedeze të shkrimtarit tonë Hamit Gurguri. Për të njejtat do të paraqiten recenzionet para artdashësve suedezë e shqiptarë. Për pjesëmarrës do te shtrohet një koktel.
Mirë se vini.
Organizatorët:
Qendra e shkrimtarve për perendim në Göteborg,
Qendra kulturore shqiptare "Migjeni" nga Boråsi dhe 
Shshash "Papa Klimenti XI - Albani".