QENDRA KULTURORE SHQIPTARE ”MIGJENI”- BORÅS SUEDI

QENDRA KULTURORE SHQIPTARE ”MIGJENI”- BORÅS SUEDI


Fton krijuesit, artadashësit dhe gjithë pasionantët e fjalës së shkruar artistike në:


FESTIVALIN NDERKOMBËTAR POETIK TRADICIONAL”SOFRA POETIKE BORÅS 2019” NË BORÅS-SUEDI


Qendra kulturore shqiptare “Migjeni” në Borås, Suedi, për herë të tetë organizon manifestimin letrar Nderkombëtar me titull ”Sofra poetike”. Në këtë manifestim që do të mbahet në javën e fundit të muajit mars 2019, ftohen poetë shqiptarë nga Skandinavia dhe vende të tjera nga Evropa, nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi anëtarë të Shoqatës së Shkrimtarëve, Artistëve Shqiptarë në Suedi, poetë suedezë, anëtarë të Lidhjes së Shkrimtarëve Suedez.
Lusim të gjithë poetët, krijues letrarë, të cilët kanë dëshirë të marrinë pjesë në ”Sofrën poetike Borås 2019” në Borås që më së largut deri me 20 janar 2019 të na dërgojnë nga tri poezi (punime origjinale të tyre) në adresën dituria@live.se.
Mirë se vini me punimet e Juaja në këtë manifestim letrar të mërgatës sonë.


ALBANSK KULTURCENTRET ”MIGJENI” I BORÅS-SVERIGE


Albanska kulturcentret “Migjeni” - Borås uppmanar kulturskapare, poesins vänner och alla vänner till det skrivna ordet att deltaga i den Internationella poesimanifestationen “Sofra poetike Borås 2019 “i Borås.
Den anordnas av albanska kulturcentret “Migjeni” i Borås.
Festivalen kommer att hållas i den 30 mars 2019 och vi inbjuder alla albanska poeter från Skandinavien och andra länder i Europa, från Albanien, Kosovo, Makedonien, Montenegro, medlemmar i föreningen för albanska författare i Sverige, svenska poeter, samt gäster från andra länder att delta.
Vi ber alla poeter, aktiva författare, som är villiga att deltog i Festivalen “Sofra poetike Borås 2019” i Borås att senast den 20 janar 2019 skicka in sitt bidrag (tre dikter i original).
Vi hoppas att ni kan skicka bidraget och kan bidra till Festivalen via e-mail: dituria@live.s
Välkommen med ditt arbete till denna litterära händelse.
AKC “Migjeni” Borås, Sverige