Sokol Demaku: Një nismë me vlerë për krijuesit e letërsisë ballkanike

Sokol Demaku

Një nismë me vlerë për krijuesit e letërsisë ballkanike

     Lidhja e Shkrimtarëve e Bullgarisë me seli në Sofie këto ditë pper sot 6 korrik 2023 ka ftua për një vizitë pune në selin e tyre tre poet shqiptar anëtar të Qendres Kulturore Shqiptare Migjeni në Borås të Suedisë njëherit edhe anëtarë të Lidhjes së Shkrimtarëve të Suedisë që punojnë dhe veprojnë në Suedinë e largët, për një vizitë pune dhe prezentim të poezisë dhe letërsisë shqipe këtu.

     Për të gjithë adhuruesit e letërsisë ballkanike!

     Mirësevini sot më 6 korrik (e enjte) nga ora 18 në Galleri-Librari "Sofia Press", rr. “Slavianska” 29 ku Lidhja e Shkrimtarëve Bullgar do të prezantojë tre shkrimtarë shqiptarë: Hamit Gurguri, Bahtir Latifi dhe Sokol Demaku me poezitë e tyre në gjuhën shqipe, suedeze dhe bullgare.

     Në program gjatë kësaj mbrëmje:

     Fjalë përshendetëse: Bojan Angelov - Kryetar i LSHB

     Prezantimi i poetëve të ftuar nga Anxhela Dimçeva që është kritike letrare në Lidhjen e Shkrimtarëve Bullgarë,

Galeria Librari "Sofia press" dhe Lidhja e Shkirmtarërve të Bullgarisë në Sofie prezenton tre poetë mysafire përmes projektit:

 

                            "ZËRI I KËNGËS SATE"

 

Të ftuar në Unionin e Shkrimtarëve Bullgarë janë tre shkrimtarët shqiptarë Sokol Demaku, Hamit Gurguri dhe Bahtir Latifi me poezitë e tyre dhe prerzentimin e poezisë shqipe e suedeze për publikun vendës.

Në program:

     Fjala hyrëse: Bojan Angelov - kryetar i LSHB

     Fjala përshendetëse e poetëve mysafirë dhe recital si dhe prezentimi punës dhe veprave te tyre,

     Fjala e Anxhela Dimçeva - kritike letrare

Recital i poetëve bullgarë

     Një manifestim i madhe letrar me poetë shqiptar dhe bullgar në 6 korrik (e enjte) 2023 me fillim në ora 18.00 në Galleri-Libraria në "Sofia Press", rr. “Slavianska” 29 në Sofie.