Opinione

NJË BASHKËPUNIM I FRYTSHËM MES POETËVE SJELLË REZULTATE NË LAMINÊ E KRIJIMTARISË LETRARE NË ARENËN NDËRKOMBËTARE TË POEZISË

NJË BASHKËPUNIM I FRYTSHËM MES POETËVE SJELLË REZULTATE NË LAMINÊ E KRIJIMTARISË LETRARE NË ARENËN NDËRKOMBËTARE TË POEZISË

Në kuadër të bashkëpunimit mes Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” nga qyteti Borås i Mbretërsië së Bashkuar Suedeze dhe Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptar në Shqipëri ”Pegasi”me shumë sukses u realizua botimi i Antologjisë së katërtë poetike pegasiane me titiull ”Korsi e hapur 4” nën përkujdesjen me shumë përkushtim të autorit tër Antologjisë Kristaq Shabani.

Arvid Svenske: Saz'iso på Pildammsteatern i Malmö- en musikalisk bergsvind från Albanie

 Arvid Svenske

Saz'iso på Pildammsteatern i Malmö- en musikalisk bergsvind från Albanien

Malmö Sommarscen är en imponerande inrättning för en stad att ha. Hela sommaren, på över

femtio olika scener, spelar musiker från hela världen, visas filmer, spelas teater för barn. Helt

REPORTAZH NGA BASHKIM SALIASI

 REPORTAZH NGA BASHKIM  SALIASI

          Kush je!? Nga je!?

E premte 21 qershor. I fokusuar në kompjuter me hartimin e librit të shkollës “Vëllazërimi” një zile telefoni bëri që të ndërpres punën dhe t`i përgjigjem bashkëbiseduesit.

-Përshëndetje!- foli telefonuesi.

Nga: MARK ZEF MARKU-SHKORRETI:PROFESOR MURAT GECAJ, BURR FISNIK I MALËSISË SË GJAKOVËS (TROPOJË)…

PROFESOR MURAT GECAJ, BURR FISNIK I MALËSISË SË GJAKOVËS (TROPOJË)…

-I njohur në fushat e pedagogjisë dhe gjuhë-letërsisë; autor i 17 librave publicistikë-letrarë e studimorë dhe bashkautor në mjaft të tjerë.

-Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Arsimtarëve të Shqipërisë.

Kadri Tarelli shkruan: NJË PËRMENDORE PËR SHMILIN, FSHAT NË ZEMËR TË ÇERMENIKËS

Kadri Tarelli shkruan:

NJË PËRMENDORE PËR SHMILIN, FSHAT NË ZEMËR TË ÇERMENIKËS

Si fillim përshëndes autorin Agim Qoku, që ka pasur, guximin, durimin dhe këmbënguljen për ta nisur, e më pas për ta bitisur librin “Shmili në rrugëtimin e tij”, me vlera njohëse dhe studimore, duke ngritur një përmendore për këtë fshat në zemër të Çermenikës.