Henric Mimersson:Poezi

Henric Mimersson

1. Önskelistan

Ers Majestät Tomten, här är vår önskelista:

-ge oss en prunkande planet, en fräsch ny

välpumpad värld vi ännu inte 

hunnit förtidspensionera,

en familjepizza vi ännu inte frossat i

-ge oss en skön och ångande regnskog vi glömt att

stövla i och skövla i

-ge oss ett ur-hav vi glömt att utfiska, 

en ocean vi glömt att orena, 

en syd- och nordpol vi glömt att smälta,

en glasskula vi glömt att glufsa i oss, 

en äng vi glömt att äga 

ge oss detta och vi lovar

att sleva i oss vår spenat

och inte gråta över gröten

i alla fall tills nästa jul 

 

  1. A; Regjistri i dëshirave

Lartmadhëri, Babadimër, ja ku i ke deshirat tona:

– Na jep një planet të lulëzuar, një tërë të freskët

Një botë përplot me të mira që ne ende nuk

Arritëm ta invalidizojmë,

Një picë familjare ende të pa ngrirë

– na jep një xhungël të bukur me mjegulla që e harruam

Ta shqelmojmë dhe ta shpyllëzojmë

– Na e dhuro një det që harruam t’ia zhdukim peshqit,

Një oqean që harruam ta ndyejmë,

Një pol verior e një jugor që harruam ta shkrijmë

Një copë akullore që harruam ta përbijmë,

Një livadh që harruam ta zaptonim

Na i jep këto dhe ne të premtojmë

Ta kapërdijmë spanaqin tonë

Dhe të mos qajmë mbi pëshesh

Së paku deri në Krishtlindjën tjetër.

 

 

2. Trädet

 

jag gick förbi ett jättelikt träd en dag

där någon hade ristat i barken

några ord som verkligen tog tag:

"se här en vers som tröstar och lenar,

för varje kärlek som varar 

växer ett löv på dessa grenar"

jag tänkte: om det handlade om evig kärlek

så vore det väl sällsynt med löv

på denna ek?

2). A; Druri

Një ditë kalova pranë një druri të rëndomtë

Ku dikush kishte gëdhendur mbi lëvozhgë

Disa fjalë që vërtetë të preknin:

“Shife këtu një vjershë që kurajon e ledhaton,

Për çdo dashuri që krijohet

Rritet një gjeth mbi këto degë”

Unë mendoja: A ishte fjala për dashuri të përjetshme

A thua, do të ishte diçka veçantë me gjethet

E këtij lisi të qarrit?