Kumrie Avdyl Shala:Poezi

VETËN PO E NËMI

Po truaj e po nëmi vetën?!

Loti filloj  të thahet e shpirti torturohet nga  vuajtja, në këto ditë të kësaj pranvere!

Tërë këto vite derdha lot

për dëshirat e ëndrrat që i ndaluan djajtë në fillim të rrugës së lumturisë.

Eh mua, mu thafshin  të dy duart  që shkruajta çdo varg në letër nga malli.

Se...dëshirat gjithmon i pata si fëmija që qanë e rënkon nga dhembja e përmallimi për të pirë në gjirin e nënës!

Mua m'u thafshin të dy duart që asnjë lule nuk munda ta sjellë në këtë pranverë.

Eh nga ti vetëm një fotografi më ka mbetë ta shuaj pak  mall e përmallim për ty!

 

OXHAKUT JU KTHEVA

Erdha t'jetoj këte pak jetë

që më ka mbetë,

në hisen e hajratin tim e të babës .

 

Ti që pate sallamadi në kullosat e mia me vite,

e arat m'i shfrytëzove pa më pyet..

bane pushkën top ndaq me ba, se unë erdha!?

Se ... nga tash  këtu më ke!

 

Rrugët e kurbetit mjaft më plaken,

Kokën ma thinjëzuan si debora ne malet e Libotenit e në grykën e Zhlepit,

por mendjen e dëshirën nuk ma ndërruan për atdhe.

 

Edhe pse rininë ma shtrydhi, ndrydhi e ma vodhi kurbeti, deri n'asht më t'kurri e më krrusi pa mëshirë.

Gjakun me pamuk ma thithi,

Por mendjen nuk ma ndërroj kurrë, që të kthehem në kullat e mija.

 

E tani u ktheva në truallin ku më ka lindë koka ,

në gjirin e tij  më shtrëngoj fort nga malli.

Këtu s'do ketë më sallamadi, në livadh e në arat e mija,

Se kjo tokë e ka të zotin e tij.

 

Erdha me vdekë në hisen time në atdhe,  

Këtu rrëzë pishës së madhe, afër fisit tim, dua mem shti në dhe...

U ktheva në kullat e oxhakut të babait tim përgjithmonë këto troje ku kam le, mos t'i lë shkret.

Image
2